vrijdag 18 juni 2010

Ode aan de Maan
Op zaterdag 26 juni a.s. is er in "Villa Augustus"een Romantisch Nachtconcert bij volle maan. Ik keek hier erg naar uit, maar helaas kwam is er iets tussen gekomen en kan ik niet. Maar ik wil jullie deze leuke plek niet onthouden. Het Ragazzekwartet speelt in de tuin van Villa Augustus en mocht het gaan regenen wordt er uitgeweken naar de citroenkas "De Limonia". De bedoeling is dat iedereen in het wit komt en het begint om 23.00 uur.
Iets meer over Villa Augustus, het hotel-restaurant is in Dordrecht gevestigd in een oude Watertoren en op potengezet door dezelfde mensen, die van Hotel New York in Rotterdam een succes hebben gemaakt.

Receptie Hotel

Er zijn prachtige tuinen bij en een moestuin om te zoenen. De biologische seizoengroenten en kruiden worden in het restaurant gebruikt.


een klein gedeelte van de moestuin

Een groot terras kijkt uit over de tuin, waar overal zitjes zijn.


Er worden veel activiteiten ontplooid, o.a. lezingen door schrijvers, tuinen, roofvogels en mooie concerten in het voor- en najaar.
Het concert van 26 juni is gratis. Als je eens in de buurt bent, moet je eens een kijkje nemen.
www.villa-augustus.nl.

Fijn weekend en groetjes van Jose

maandag 14 juni 2010

En nog wat lieve plaatjes.

Fijne week,

groetjes Jose


Vrijdag.j.l., eindelijk mooi weer. s'Middags op de fiets met mijn dochter toch nog even vlierbloesem gaan plukken om er siroop van te maken.


Vorig weekend hadden we een familie-weekendje in Duitsland. Dat gebeurt meestal een keer per jaar en dan zijn bijna alle broers, zussen en aangetrouwden er. Dus dit jaar bij een neef en nicht in Duitsland. Heerlijk weer en een mooie omgeving. Veel plezier en gezellig eten en drinken. Er was daar in de buurt een Wild-Park met roofvogels. Van de valkenier kreeg ik een veertje van een Lapland uil, hij zei erbij, dat een uilenveer geluk brengt, dus wie weet. In elk geval ben ik toevallig gek op veertjes.

donderdag 10 juni 2010

PioenenIn deze tijd van het jaar kan ik niet laten om elke week en bos pioenen te kopen. Het is alleen jammer dat de pioenen en de papavers nu meteen in de tuin verregenen. Maar binnen is het volop genieten. Trouwens papavers kunnen ook als snijbloem worden gebruikt, als je na het afknippen de steel even in heet water houdt.

woensdag 9 juni 2010

Vliegers
Tijdens een Fietstochtje in Friesland, kwamen we langs het atelier van de kunstenares Jeltje Baas uit Oosterstreek. Zij schildert landschappen, portretten en koeien. De koeien in opdracht van de boeren uit de buurt. Maar wat ik zo leuk vind is , dat zij de koeien op grote vliegers schildert, die fantastisch de lucht in gaan. Vliegeren is een hobby van haar en ze wordt met haar bijzondere koeien vliegers uitgenodigd op internationale Kite festivals, zelfs tot in Nieuw Zeeland toe.

woensdag 2 juni 2010

WELKOM

geplaatst door Jose.


Welkom op mijn blog "Le vent du nord". Zo genoemd, omdat het mij aan de Noordzeekust doet denken. Duinen, zand, golven, glinsterende schelpen, het geschreeuw van meeuwen en de wind, die ervoor zorgt dat je hoofd lekker leeg raakt. Dat vertaal ik naar een lichte, frisse stijl met veel tinten wit in mijn interieur. Maar net zoals de wind regelmatig van richting verandert, wisselen bij mij ook de kleuren en sferen met de seizoenen. Probeer dat maar eens te vangen in een blog. Zeker een uitdaging die ik leuk vind om aan te gaan.


Jose